Luuk de Jong krijgt snel duidelijkheid

Borussia Mönchengladbach en Luuk de Jong gaan volgende week in gesprek om te kijken wat de beste oplossing is voor de huidige situatie van de Nederlander. De 23-jarige spits zit bij de Duitse club op de bank.

Dit seizoen kwam De Jong elf keer binnen de lijnen als invaller. In totaal stond hij 81 minuten op het veld voor Mönchengladbach. De clubleiding zou bereid zijn om de oud-speler van De Graafschap en FC Twente te verhuren in de winterstop.

"Volgende week ga ik met mijn zaakwaarnemer, mijn vader en Max Eberl in gesprek. We zien dan wel wat er gaat gebeuren", zegt De Jong tegen Bild. Over vermeende interesse van Ajax, PSV of Stoke City laat hij zich niet teveel uit. "In het voetbal weet je het nooit. In een transferperiode kan het heel snel gaan", aldus de aanvaller, sinds de zomer van 2012 bij Mönchengladbach.

Vorig seizoen was De Jong nog goed voor zes competitiegoals voor Die Fohlen, die dit seizoen goed presteren in de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre staat vierde, met evenveel punten als Borussia Dortmund (31). Het gat met koploper Bayern München is tien punten.

De Jong liet in oktober nog tegenover Goal weten te willen slagen in Duitsland. Maar hij weet inmiddels dat zijn situatie sinds een uitduel bij VfB Stuttgart (april) niet is veranderd. "Ik weet niet waarom ik sinds die uitwedstrijd bij Stuttgart geen basisspeler meer ben. Het ging in dat duel iets minder, maar daarvoor was ik nog wel belangrijk. Maar goed, een coach die wint heeft altijd gelijk. Never change a winning team, zeggen ze", zei hij twee maanden geleden.

"Ik heb nog geduld, wat moet ik anders? Ik kan de trainer alleen maar laten zien dat ik wil spelen. Hij zei dat ik hem en zijn assistenten op trainingen moet overtuigen. Ik heb het gevoel dat ik goed train. De trainer is bekend met mijn kwaliteiten. Die heb ik in mijn carriere ook al laten zien. Dat zal het niet zijn. Maar als het zo blijft moeten we in de winterstop kijken. Ik wil gewoon voetballen. De kansen voor mij op het WK zijn nu heel klein geworden."