Sutil: "Auto was een wortel"

Adrian Sutil is niet te spreken over de Force India waarmee hij het Formule 1-seizoen 2013 geracet heeft. Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport noemde de Duitser de bolide een wortel. Over zijn eigen prestaties was de 30-jarige coureur wel te spreken.

"Ik heb het goed gedaan. Misschien hier en daar een foutje, maar over het algemeen was het prima. Wat de resultaten betreft kan ik zeggen dat we vele goede resultaten zijn misgelopen, door pech, dankzij concurrenten of door mislukte pitsstops. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik denk dat we minstens dertig tot 35 punten hebben laten liggen. De auto was aan het begin van het seizoen goed, maar toen dook er een probleem op dat kleinere teams vaker hebben. Op het moment dat je kansen hebt moet je er wel mee om kunnen gaan."

Halverwege het seizoen veranderde Pirelli de banden, waarna Force India ver terugviel en nog sporadisch een puntje meepakte. "De auto was niet goed meer. We hadden zo ongeveer ieder denkbaar probleem dat je kunt hebben, onderstuur, overstuur - in langzame bochten, in snelle bochten. Als coureur kun je er ondanks alle verstelmogelijkheden in de cockpit weinig tegen doen. Uiteindelijk was de auto een wortel, niets werkte."

Het lijkt er dan ook niet op dat Sutil in 2014 weer voor Force India zal gaan racen. De Duitser lijkt naar Sauber te gaan. Het team van Vijay Mallya lijkt hem te gaan vervangen door Nico Hülkenberg, terwijl Sergio Perez de plaats van Paul di Resta in zou moeten gaan nemen.