[PL] Manchester City vernedert Tottenham Hotspur

Manchester City heeft Tottenham Hotspur zondag een ongenadig pak slaag gegeven in de Premier League. De Londense ploeg werd in Manchester van de mat gespeeld: 6-0. City is na de zege de nummer zes van de ranglijst op zes punten van Arsenal. De Spurs staan met twintig punten uit twaalf duels, vier minder dan City, slechts negende.

City zette vanaf de aftrap druk en dat leverde ook meteen een doelpunt op. Jesus Navas tekende voor die treffer door de rebound van een schot van Sergio Agüero diagonaal in te schieten. Pas elf minuten voor rust werd het 2-0 toen Alvaro Negredo van dichtbij een bal via de voeten van middenvelder Sandro binnen volleerde.

Agüero pikte in de 41e minuut een goaltje mee. De Argentijn tikte de bal na een voorzet van Jesus Navas van de rechterkant binnen. Vijf minuten na de rust maakte hij ook de 4-0. Nu kwam de voorzet van Yaya Touré. Negredo maakte er met een fraai schot 5-0 van en uit een counter in de blessuretijd bepaalde Navas de eindstand vervolgens op 6-0.