[PL] Everton en Liverpool delen punten in thriller

De Merseyside derby tussen Everton en Liverpool is zaterdag in een spectaculaire 3-3 geëindigd. Philippe Coutinho en Luis Suarez zetten de bezoekers op Goodison Park tot twee keer toe op voorsprong voor rust, maar na de thee leek Romelu Lukaku Everton met twee treffers de zege te bezorgen. Invaller Daniel Sturridge prikte in de slotfase echter de gelijkmaker binnen.

Beide ploegen hadden na acht minuten al een keer gescoord. Coutinho profiteerde na vijf minuten van defensief falen van Everton en tikte de bal na een hoekschop binnen. Kevin Mirallas was drie minuten later ook trefzeker na een hoekschop: 1-1.

Suarez schoot vervolgens in de negentiende minuut met een fraaie curve een vrije trap voor Liverpool binnen. De oud-Ajacied was een goed kwartier later opnieuw onderwerp van discussie. Mirallas schoffelde Suarez hard onderuit en kwam gelukkig weg met een gele kaart.

De Uruguayaan legde een bal na rust panklaar voor Joe Allen, maar de middenvelder schoot tot ieders verbazing naast. Everton kwam vervolgens in de 72e minuut via Lukaku weer op gelijke hoogte.

Nadat goalie Simon Mignolet Liverpool lang op de been had gehouden sloeg de Belg acht minuten voor tijd nog een keer toe: 3-2. Sturridge, die vanwege een lichte blessure niet aan het duel was begonnen, kopte in de 89e minuut de 3-3 binnen. Ondanks dat beide ploegen daarna hard op zoek gingen naar de overwinning bleef het daarbij.

Koploper Arsenal kan later zaterdag bij een zege tegen Southampton vier punten afstand nemen van nummer twee Liverpool. Southampton springt op zijn beurt bij een overwinning over Liverpool heen. Everton staat nu vijfde op drie punten van zijn stadgenoot.