[WK Kwalificatie] Oekraïne thuis langs Frankrijk

Frankrijk heeft zich in Oekraïne geblameerd. Het verloor met 2-0, waardoor plaatsing voor het WK in Brazilië serieus op de tocht komt te staan. Frankrijk begon nog goed aan het duel. Via Giroud werd het gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Maar ook Oekraïne kreeg kansen op de openingstreffer. Yarmolenko zijn inzet werd gekeerd door Lloris, waardoor het lang 0-0 bleef.

Voor Frankrijk verliep de tweede helft dramatisch. Met een degelijke 0-0 tussenstand had het zicht op een goed resultaat. Dat zicht werd door Oekraïne knap weggenomen. Met het energieke en fysieke voetbal van Oekraïne hadden de bezoekers veel moeite. Na een grote kans Konoplyanka was het even later wél raak. Roman Zozulya bekroonde de werklust van Oekraïne met een doelpunt. Hij was het eindstation na een counter van Oekraïne; 1-0.

Even later werd het nog erger voor Les Bleus. Tot overmaat van ramp kreeg het na 81 minuten voetballen ook nog eens een strafschop tegen. Yarmolenko benutte die strafschop overtuigend; 2-0. In de resterende speeltijd sloegen de stoppen door aan de kant van Frankrijk. Koscielny kreeg bijvoorbeeld nog de rode kaart te zien. Ook Kucher kreeg aan de kant van Oekraïne in de extra speeltijd nog de rode prent.

Door de nederlaag zal Frankrijk dinsdag tijdens de return alles op alles moeten zetten om alsnog naar het WK in Brazilië te mogen. Er moet minimaal twee keer worden gescoord door de thuisploeg om kans te houden op de eindronde.