[WK Kwalificatie] Griekenland zet grote stap richting WK

Griekenland heeft in eigen huis een grote stap gezet richting het WK in Brazilië. Het versloeg Roemenië namelijk met 3-1. Mitroglou maakte twee doelpunten. Toch is kwalificatie allerminst zeker. Doordat Roemenië een uitdoelpunt heeft gemaakt, volstaat een 2-0 zege tijdens de return in Roemenië.

Konstantinos Mitroglou opende de score voor Griekenland. Na een energiek en fel begin van beide partijen zorgde hij voor de 1-0. Hij rondde af na voorbereidend werk van Salpingidis. Roemenië probeerde zich vervolgens te herpakken.

Dat lukte via Bogdan Stancu. Slechts vijf minuten na de 1-0 maakte hij de gelijkmaker. Nadat een vrije trap van Torje bij de tweede paal belandde, rondde Stancu beheerst af; 1-1. Het aantrekkelijke begin kreeg nog geen minuut later een vervolg. Lang van de gelijkmaker mocht Roemenië namelijk niet genieten. Ditmaal was het Salpingidis zelf die scoorde. Bij de tweede paal gleed hij de bal in het doel.

De wedstrijd kreeg na het flitsende begin geen flitsend vervolg. Afgezien van een aantal mogelijkheden aan beide kanten, werd er kwalitatief niet hoogstaand voetbal vertoond. Ook Georgios Samaras kon daar geen verandering inbrengen. Toch was Griekenland opnieuw trefzeker. Opnieuw was het Mitroglou die zijn land in extase bracht. Met een halve volley schoot hij Griekenland na 66 minuten voetballen naar de belangrijke 3-1. Griekenland trok de wedstrijd vervolgens professioneel over de streep.