[WK Kwalificatie] Portugal wint thuis van Zweden

Portugal heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Zweden. Dankzij een treffer van Cristiano Ronaldo heeft Portugal een prima uitgangspositie voor de return van komende dinsdag. Wekenlang werd uitgekeken naar de titanenstrijd tussen Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Beide sterren lieten het tijdens het eerste duel echter afweten. Dat maakte de wedstrijd overigens niet minder interessant.

De wedstrijd kende een erg boeiend begin. Joao Moutinho was verantwoordelijk voor de eerste kans van de wedstrijd. Na vier minuten kreeg hij de bal mee in het strafschopgebied, waarna hij Isaksson omspeelde. De Portugees schoot de bal vervolgens vanuit een lastige hoek in het zijnet.

Ook Zweden werd gevaarlijk. Johan Elmander promoveerde een knappe voorzet van Lustig bijna tot een doelpunt. Met zijn chocoladebeen schoot hij de bal net voorlangs. Even later was hij opnieuw gevaarlijk. Ditmaal schoot hij een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings langs de kruising.

Ondanks het hoge percentage balbezit van Portugal, bleef Zweden gevaarlijk voor het doel van Rui Patrício. Larsson schoot de bal na een fraai overstapje van Zlatan richting de verre hoek. De Portugese doelman had alle moeite om de bal te verwerken.

Portugal drukte het veldoverwicht in de tweede helft wel uit in kansen. Doordat Isaksson weifelend optrad, kreeg Portugal een enorme kans op de 1-0. Door een miraculeuze carambole via onder meer Pepe bleef de bal echter uit het doel van Zweden. Daarnaast kreeg Portugal een legio aan hoekschoppen. Door een compact Zweden creëerde het vanuit de standaardspelsituaties echter weinig gevaar.

Het compacte Zwede bezweek onder de druk toen Veloso de bal in het strafschopgebied slingerde. De onzichtbare Ronaldo kopte de scherpe voorzet technisch knap langs Isaksson; 1-0. Portugal kwam vervolgens niet meer in de problemen. Het had via Ronaldo zelfs nog op 2-0 kunnen komen. Hij kopte vlak na zijn treffer de bal tegen de lat. Dinsdag wordt de return in Solna gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer is te hopen dat Ronaldo en Ibrahimovic zich dan wél laten zien.