Gut opent winter met zege

Skister Lara Gut heeft in het Oostenrijkse Sölden de eerste World Cup van het nieuwe seizoen gewonnen. De Zwitserse was over twee runs duidelijk de beste en stootte de Oostenrijkse Kathrin Zettel van de eerste plaats.

Na de eerste run was duidelijk dat Gut met een geweldige vorm naar Sölden was afgereisd, ze pakte bijna een seconde voorsprong op de Duitse Viktoria Rebensburg en de Oostenrijkse Anna Fenninger. Tina Maze, vorig seizoen nog dominant in de World Cup, moest al ruim twee seconden toegeven op Gut. Een andere kanshebber die tegenviel was de Duitse Maria Hoefl-Riesch, die na minder dan twintig seconden al onderuit ging.

In de tweede run leek het er even op dat Zettel de eerste Oostenrijkse in vijf jaar zou worden die in Sölden de zege pakt. Gut begon op het technische gedeelte niet zo snel als Zettel, maar de snelheidsspecialiste was op het tweede, snellere deel toch weer de beste, Rebensburg werd na Gut en Zettel derde. Voor de 22-jarige Gut was het de eerste keer dat ze een reuzenslalom in de World Cup op haar naam wist te schrijven. Zondag staat in Sölden de reuzenslalom voor de mannen op het programma, waarmee ook de mannen hun seizoen zullen openen.