[Bundesliga] Robben helpt Bayern München na rust langs Mainz

Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag in de Bundesliga na rust aan een 4-1 thuiszege op FSV Mainz geholpen. De Groninger scoorde vlak na rust de gelijkmaker voor de koploper, nadat Shawn Parker de bezoekers in de 44e minuut op voorsprong had gezet. Op aangeven van Robben maakte Thomas Müller na 52 minuten de 2-1.

Mario Götze kwam na de thee in de ploeg voor Rafinha en was net als Robben bij twee doelpunten betrokken. De 21-jarige Duitser verzorgde de assist bij de gelijkmaker van Robben en de 3-1 van Mario Mandzukic. Müller zorgde acht minuten voor tijd voor de 4-1 met een benutte penalty.

Borussia Dortmund won ook en blijft Bayern op een punt achterstand volgen. Marco Reus werd tegen Hannover 96 matchwinner door in de vierde minuut een strafschop te verzilveren: 1-0. Oud-PSV'er Marcelo en oud-AZ'er Sébastien Pocognoli kwamen allebei in actie voor Hannover, dat zakt naar plek zes met dertien punten.

Schalke 04 maakte er een doelpuntrijk duel van op bezoek bij Eintracht Braunschweig: 3-2. Roman Neustädter scoorde in blessuretijd de winnende goal voor de ploeg uit Gelsenkirchen. Zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar scoorden verder Max Meyer en Leon Goretzka voor Schalke. Orhan Ademi en Karim Bellarabi brachten hekkensluiter Braunschweig tevergeefs tweemaal op voorsprong.

Schalke klimt door de zege naar de vierde plek met veertien punten. Eljero Elia kwam met Werder Bremen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SC Freiburg, de nummer zeventien. Bremen staat achtste. Eintracht Frankfurt (11) en FC Nürnberg (16) speelden 1-1 gelijk.