Straffen voor Pic en Sutil

Charles Pic en Adrian Sutil hebben voor de start van de Grand Prix van Japan straffen opgelegd gekregen. Pic zal in de eerste ronden van de race een drive-through penalty in moeten lossen, terwijl Sutil vijf plaatsen op de grid teruggezet wordt.

Ook Pic wordt teruggezet op de grid, omdat hij vorige week, net als Jules Bianchi, in Zuid-Korea zijn derde waarschuwing van het seizoen ontving. Hierop staat een straf van tien plaatsen terug op de grid. Vandaag ging de Caterham-coureur in de fout door in de eerste kwalificatie al voor het groene licht de baan op te gaan, nadat de sessie vanwege een brandende Toro Rosso van Jean-Eric Vergne even stilgelegd was. Normaal levert dit een waarschuwing op, maar vanwege de problemen van vorige week wordt het nu zwaarder opgenomen. Omdat een dubbele gridstraf zinloos is werd er gekozen om voor het eerst in de geschiedenis een coureur al voor de start van de race een drive-through op te leggen.

Sutil zal vijf plaatsen naar achteren moeten starten omdat de versnellingsbak van zijn Force India vervangen is. Als dit gebeurt voor de vijf races dat de bak mee moet gaan volgt er een gridstraf.