[Bundesliga] Borussia Dortmund verliest bij Gladbach

Borussia Dortmund heeft zaterdag voor de eerste keer dit seizoen een Bundesligaduel verloren. Borussia Mönchengladbach versloeg de kampioen van 2012 in eigen huis met 2-0 door late goals van Max Kruse (strafschop) en Raffael. Dortmund-verdediger Mats Hummels veroorzaakte de penalty in de tachtigste minuut en werd van het veld gestuurd.

De geelzwarten blijven op negentien punten staan. Als Bayern München later zaterdag minimaal een punt pakt tegen nummer drie Bayer Leverkusen, gaat de Rekordmeister alleen aan kop. Gladbach, waar Roel Brouwers inviel en Luuk de Jong op de bank bleef, klimt naar een gedeelde vierde plek met dertien punten.

Schalke 04 boekte zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar een 4-1 overwinning op FC Augsburg. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh begon met een goal van Sascha Mölders nog uitstekend aan het duel in Gelsenkirchen.

Een rode kaart voor oud-AZ'er Ragnar Klavan, een rake strafschop van Kevin-Prince Boateng en treffers van Adam Szalai (2x) en Max Meyer draaiden de wedstrijd echter om in het voordeel van Schalke. De ploeg bevindt zich met elf punten, één meer dan Augsburg, in de subtop.

Braunschweig pakte voor het eerst dit seizoen drie punten en verliet de laatste plek. De promovendus won met 2-0 op bezoek bij VfL Wolfsburg, dat op negen punten blijft staan. Braunschweig heeft er vier. SC Freiburg bezet nu de laatste plek.

VfB Stuttgart en Werder Bremen speelden in Stuttgart met 1-1 gelijk. Eljero Elia, die vorige week nog twee keer scoorde, kon zijn stempel dit keer niet drukken en werd kort voor tijd gewisseld. Ook FSV Mainz en Hoffenheim deelden de punten: 2-2.