Cocu: "Complimenten aan Zanka"

Phillip Cocu en Stijn Schaars keken met een goed gevoel terug op het duel met Chornomorets Odessa. De Eindhovenaren wonnen met 0-2, ondanks een vroege tegenvaller.

Jorrit Hendrix kon namelijk niet starten in Oekraïne, omdat hij tijdens de warming-up een bal tegen zijn hoofd kreeg. Daarom moest Mattias Zanka Jörgensen in de basis beginnen. De defensie van PSV stond prima tegen Chornomorets en hield de nul.

"Ik heb het moment met Hendrix niet gezien, maar ik hoorde dat hij de bal niet zag aankomen en tegen zijn achterhoofd kreeg", zegt Cocu tegen RTL7. "Maar als je goed bent voorbereid dan staat er altijd iemand klaar om in te vallen en dat heeft Zanka vandaag goed gedaan, complimenten."

Ook middenvelder Stijn Schaars was lovend over de verdediger. "Het is niet makkelijk om zo kort voor de wedstrijd nog in te vallen, maar hij deed het erg goed."

Over de wedstrijd was de PSV-trainer tevreden. "We begonnen heel goed en kwamen dan ook terecht op voorsprong. Daarna was het soms wat lastiger, maar we hebben goed verdedigd." Schaars was het daarmee eens. "Door hun fysieke kracht hadden we het soms wat moeilijk, maar de 0-2 is gewoon een goed resultaat."

Cocu begon met Jürgen Locadia in plaats van Tim Matavz in de spits. "Tim kon wel spelen, maar het was verstandiger om hem rust te geven. We hebben twee spitsen die gelijk aan elkaar zijn, dus dan is het voor de technische staf makkelijker kiezen.