Cavendish sprint naar zege

Mark Cavendish heeft de vierde etappe in de Tour of Britain gewonnen. Na 190 kilometer tussen Stoke-on-Trent en Llanberis was de Brit de snelste in de massasprint.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van elf renners, met als bekendste namen Heinrich Haussler (IAM), Iljo Keisse (Omega Pharma - Quick-Step), Angel Madrazo (Movistar) en Anthony Delaplace (Saur-Sojasun). De leiders kregen een maximale voorsprong van bijna vier minuten.

Veel renners in de kopgroep probeerden in de laatste kilometers nog weg te springen, maar met iets meer dan een kilometer te gaan was Haussler de laatste die toch gegrepen werd door het jagende peloton. Elia Viviani (Cannondale), winnaar van de eerste etappe, kwam dicht bij de overwinning, maar was net niet bij machte om Cavendish te verslaan. De derde plek ging naar de Australiër Steele von Hoff (Garmin-Sharp).

Voor de Brit Cavendish was het alweer zijn achtste etappeoverwinning in de ronde van zijn thuisland, maar de eerste van dit jaar. Zijn landgenoot Bradley Wiggins blijft de leider in het algemeen klassement.