FlatOut-ontwikkelaars hebben je hulp nodig

Vandaag kondigde FlatOut-ontwikkelaar Bugbear Entertainment dat het bezig is met een nieuwe game onder de werktitel Next Car Game, wat een spiritueel vervolg moet worden op de FlatOut-games. Echter lukt het de ontwikkelaars maar niet om een uitgever te vinden, en schakelt daarom de hulp van het publiek in.

Volgens Bugbear worden zij keer op keer door uitgevers verteld dat er geen markt voor hun game is, en krijgt daarom geen financiering. De ontwikkelaars geloven echter dat er wel degelijk een markt is, en zoeken daarom financiering bij de fans. Ze willen namelijk liever de game maken die de fans willen hebben, dan dat ze een game maken die de uitgever wil hebben.

Hoewel de ontwikkelaars zelf al een miljoen hebben geïnvesteerd, hebben ze dus nog meer geld nodig om de game af te maken. De studio heeft er echter voor gekozen om de game al vast pre-orderbaar te maken via hun eigen site, in plaats van heil te zoeken bij platforms als Kickstarter of IndieGoGo.

Hier kun je meer informatie over de game vinden en eventueel pre-orderen. Om eventuele kopers te overtuigen, heeft men de onderstaande in-game screenshots en teaser uitgebracht.

Next Car Game

Next Car Game

Next Car Game