Valencia wil van Formule 1 af

Het lijkt erop dat de voorlopig laatste Formule 1-race in Valencia verreden is. De organisatie van de race is vanwege de aanhoudende verliezen in gesprek met Formula One Management om het contract voortijdig te beëindigen.

De financiële crisis heeft hard toegeslagen in Spanje en dus ook in Valencia. Volgens de penningmeester van Valencia, Juan Carlos Moragues Ferrer, is het onverkoopbaar dat de race in de Spaanse havenstad doorgang vindt, terwijl er dan op andere gebieden bezuinigd moet worden.

Oorspronkelijk was het plan om vanaf dit jaar de race in Spanje te laten rouleren tussen Barcelona en Valencia, maar over het doorgaan hiervan waren al twijfels gerezen. Volgens El Mundo was dit een mondelinge afspraak en was deze nooit op papier bevestigd. De president van Valencia, Alberto Fabra, is, zo weet Dario Sport te melden, momenteel in gesprek met F1-baas Bernie Ecclestone over het afkopen van het contract. De Brit zou 33 miljoen euro willen zien, maar de Spanjaarden willen dit bedrag aanzienlijk naar beneden zien te krijgen.