Titelverdediger Haase start goed in Kitzbühel

Robin Haase is de jacht op zijn derde opeenvolgende titel in Kitzbühel goed begonnen. De 26-jarige Hagenaar was dinsdag in de eerste ronde met 6-4, 7-6 (4) te sterk voor de Fransman Guillaume Rufin. Haase, afgelopen weekeinde nog verliezend finalist in het Zwitserse Gstaad, speelt in de volgende ronde tegen de Duitser Daniel Brands.

Haase begon twee dagen na zijn verloren finale tegen Mikhail Youzhny uitstekend aan de wedstrijd tegen Rufin. Hij brak direct de service van zijn Franse opponent. Haase voegde daar later nog een break aan toe, waardoor hij het zich kon permitteren in de eerste set zelf ook een keer gebroken te worden.

In de tweede set leverden beide spelers tweemaal hun service in, waardoor een tiebreak noodzakelijk werd. Daarin verloor Haase het eerste punt, maar vervolgens deelde hij de lakens uit. Hij won de tiebreak uiteindelijk met 7-4 van zijn op de wereldranglijst 28 plaatsen lager genoteerde opponent. Haase is de mondiale nummer 68. Rufin en hij troffen elkaar voor het eerst.