Napoli kiest tussen Strootman en Gonalons

Napoli is weliswaar geïnteresseerd in Kevin Strootman, maar de Italiaanse topclub richt zich ondertussen ook op de komst van Maxime Gonalons. Zowel Gonalons als Strootman vervult een rol centraal op het middenveld. De zaakwaarnemer van eerstgenoemde bevestigt dat er gesprekken gaande zijn.

"Ik ben al in Napels geweest om over de plannen te praten. Maxime zelf heeft zich vanwege zijn vakantie nog even afzijdig gehouden", aldus Frederic Guerra tegenover Le 10 Sport. Napoli heeft nog geen officieel bod uitgebracht aan het adres van Olympique Lyon, de huidige werkgever van Gonalons.

Of die zelf openstaat voor een transfer naar Italië, blijft overigens in het ongewisse. De middenvelder gaf eerder aan graag in een team te blijven spelen met Clement Grenier, die gewild is door Arsenal. Voor Lyon komt het goed uit als Napoli diep in de buidel wil tasten voor de international van Frankrijk. De topclub moet flinke transfersommen innen om voor volgend seizoen met een schone lei te kunnen beginnen. Verdediger Dejan Lovren is al vertrokken naar Southampton.