Hülkenberg baalt lichtelijk van overstap naar Sauber

Nico Hülkenberg dacht dat hij met het verruilen van Force India voor Sauber een goede keuze voor het seizoen 2013 had gemaakt, maar baalt hier nu wat van. Sauber staat er minder goed voor dan afgelopen seizoen, terwijl Force India een forse sprong voorwaarts heeft gemaakt.

Waar Force India in het constructeurskampioenschap met 51 punten zelfs McLaren achter zich houdt staat Sauber met vijf punten slechts achtste in de titelstrijd. Hülkenberg laat aan Speedweek weten dat dit niet een fijn gevoel is. "Eerlijk gezegd ben ik op de baan nog niet ingehaald door een Force India, wel door strategie of in de pits en natuurlijk doet het pijn dat zij ons de baas zijn. Ik wil een snellere auto."

"We staan niet in de buurt van waar we willen staan. Dit is niet zoals ik het me had voorgesteld en het team had ook wat anders voor ogen. Maar helaas, zo gaat dat soms in de Formule 1. Bij beslissingen heb je geen enkele garantie dat je de juiste keuze maakt. Het is aan ons om vooruit te kijken en het beste van het restant van het seizoen te maken."