[DTM] Uitslag race Oostenrijk

Bruno Spengler heeft de DTM-race op de Red Bull Ring in Spielberg op zijn naam geschreven. De BMW-coureur startte vanaf poleposition en won uiteindelijk eenvoudig. Hij neemt met de zege ook de leiding in het klassement over.

Opvallendste coureur tijdens de race was voormalig Formule 1-coureur Timo Glock die zodra het kon zijn eerste bandenstop uitvoerde. Het legde de Duitser geen windeieren, want hij klom via een serie supersnelle ronden op naar een tweede plaats, vlak achter Spengler. Door een probleem bij de tweede stop moest hij de tweede stek uiteindelijk laten aan BMW-teamgenoot Marco Wittmann.

Mike Rockenfeller en Mattias Ekström reden met hun Audi's naar de vierde en vijfde positie, na op de harde banden een lange laatste stint te hebben gereden. Ekström passeerde twee ronden voor het einde nog de worstelende BMW-coureur Augusto Farfus die nog net de beste Merceds-coureur Christian Vietoris voor kon blijven. Dirk Werner werd achtste, voor Gary Paffett die vroeg in de race een twee seconden langere pitsstop moest maken omdat hij bij het inhalen van Martin Tomczyk hem van de baan afdrukte. Het laatste punt ging naar jongeling Pascal Wehrlein.

In het klassement leidt Spengler nu met 53 punten. Hij heeft twaalf punten voorsprong op Rockenfeller die nog wel tweede staat. De derde stek is voor Farfus met 33 punten, één puntje meer dan Wittmann. Beste Mercedes-coureur is Vietoris met een vijfde plaats en 25 punten.