[WTCC] Uitslagen Hungaroring

Tom Coronel blijft goed presteren in het World Touring Car Championship. De Nederlander stuurde vandaag zijn BMW op de Hungaroring naar twee zesde plaatsen, waardoor hij naar de zesde plaats in het kampioenschap klom.

Race 1

De zege in de eerste race werd een prooi voor kampioenschapsleider Yvan Muller. De Fransman leidde de gehele race, maar had het lastig met thuisrijder Norbert Michelisz die op minder dan een seconde achterstand tweede werd. Tiago Monteiro werd al snel ridder te voet toen hij zijn Honda met remproblemen in de bandenstapel parkeerde. Ook voor Daryl O'Young was het snel voorbij, waarbij hij ook Fredy Barth, James Thompson en Pepe Oriola uitschakelde.

Coronel begon de race als vijfde, maar moest bij de start twee plaatsen inleveren. De Nederlander knokte zich terug en worstelde zich eerst voorbij Tom Chilton. Daarna ging hij op jacht naar Rob Huff, maar maakte bij een inhaalactie op de Brit een foutje, waardoor Mehdi Bennani hem inhaalde. Gabriele Tarquini werd derde, voor Huff, Bennani en Coronel.

Race 2

Bennani vertrok in de tweede wedstrijd van poleposition en behield na de start de eerste plaats, voor Huff, James Nash en Coronel. Voor Tarquini was de race snel voorbij nadat hij door Muller de vangrail in werd gedrukt. De Italiaan kwam moeizaam uit zijn bolide en moet voor de zekerheid de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Omdat er zoveel rommel lag werd de safety car naar buiten gestuurd.

De herstart werd een prooi vor Huff die de zege daarna niet meer uit handen gaf. Bennani kon de Brit bijhouden en reed naar de tweede stek. Achter dit duo was er een stevig gevecht tussen Alex MacDowall, Nash, Muller, Coronel en Chilton. Coronel moest Muller laten gaan, maar wist Chilton na een goed gevecht uiteindelijk wel voor te blijven en zesde te worden.

In het kampioenschap heeft Muller met 160 punten een ruime voorsprong op Tarquini die op 114 staat. De derde stek is voor Huff met 68 punten, terwijl Coronel met 64 punten zesde staat.