[DTM] Uitslag race Hockenheim

Augusto Farfus heeft de DTM-race op Hockenheim op zijn naam geschreven. De Braziliaan reed met zijn BMW een tactische race en bleef zo merkgenoot Dirk Werner en Mercedes-coureur Christian Vietoris voor.

De poleposition was voor Timo Scheider en hij leidde de eerste ronden voor Farfus, Robert Wickens en regerend kampioen Bruno Spengler. Martin Tomczyk leek zich ook met de topposities te kunnen bemoeien, maar hij bleek te vroeg vertrokken te zijn, waardoor de Audi-coureur een keer extra door de pits moest.

De enige safety car was na vijf ronden een feit toen de Audi van Adrien Tambay vlam vatte. De toppers besloten hierop meteen hun eerste van twee verplichte pitsstops uit te voeren. Debutant Pascal Wehrlein was een van de weinigen die dit niet deed en kwam aan de leiding te liggen. Hij hield deze positie vol tot halverwege de race toen hij zijn eerste stop maakte. De jonge Duitser zou uiteindelijk buiten de punten als elfde finishen.

Ook de prestaties van oud-Formule 1-coureur Timo Glock vielen op. De Duitser wist bijna naar voren te rijden en leek de snelheid in zijn BMW goed voor elkaar te hebben. Zijn eerste stop gooide roet in het eten, want het rechter achterwiel was niet goed gemonteerd en ging snel na het verlaten van de pits een andere kant op, waardoor Glock zijn bolide langs de baan moest parkeren.

Door alle wisselingen was Vietoris ondertussen aan de leiding komen te rijden. Hij werd op de huid gezeten door Werner die hem minder dan tien ronden voor het einde passeerde. Vietoris dook meteen de pits in voor nieuwe banden en kwam hierbij als vierde, vlak achter Gary Paffett naar buiten. Werner stopte enkele ronden later, waardoor hij op plaats twee, achter Farfus aansloot. Vietoris wist in de slotronden Paffett nog te passeren en zo nog de derde plaats voor zich op te eisen. Paffett werd vierde, voor Spengler, Scheider, Joey Hand, Mike Rockenfeller, Marco Wittmann en Roberto Merhi.