[MotoGP] Uitslag Grand Prix Qatar

Jorge Lorenzo heeft de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar met overmacht gewonnen. De Yamaha-coureur, die van pole position vertrok, reed van start tot finish aan de leiding van de race. Lorenzo's teamgenoot, Valentino Rossi eindigde na een sterke inhaalrace als tweede voor Marc Marquez die in zijn debuutrace op het podium compleet maakte.

Lorenzo startte van pole en had een prima start. Rossi had een goede start, pakte twee posities na plaats vijf, maar viel terug na de zevende positie door een kleine glijpartij. In het verdere verloop van de race ontstond er een mooi gevecht tussen Honda-rijders Marquez en Dani Pedrosa en tech 3-coureur Cal Crutchlow voor de tweede plaats.

Terwijl Rossi zijn fout in de openingsfase langzaam goed maakte en steeds verder naar voren kwam maakte Crutchlow een fout en verdween uit het gevecht. Rossie plaatste in de negentiende ronde de aanval op de derde posite van Pedrosa, terwijl ook Marquez zijn tweede positie niet langer vast kon houden. Marquez probeerde het nog wel op de tweede plaats te heroveren maar het was toch Valentino Rossi die over de langste adem beschikte.

Lorenzo pakte in Qatar de volle buit voor Rossi, Marquez en Pedrosa, Crutchlow maakte de top vijf compleet.