Langeveld gaat in de aanval

Vandaag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma. Sebastian Langeveld wil een rol van betekenis spelen in de finale. Vorig jaar viel hij en in 2011 werd hij vijfde.

"Het is lastig om voor een wedstrijd een echt doel te stellen. Ik ben al blij als ik de finale kan rijden met de mogelijkheid om te winnen. Als je zover komt, dan kan er van alles gebeuren. Dit is voor mij de mooiste wedstrijd van het jaar," aldus de Orica-GreenEdge-renner.

"Al die mensen aan de kant, dat is zo speciaal. Het lijkt net of op die dag heel België langs de weg staat. Ik heb alle grote namen zien winnen: Johan Museeuw, Rolf Sörensen en Peter van Petegem. Het is zo'n speciale wedstrijd, dat gevoel kun je eigenlijk alleen maar ervaren als je hem rijdt."

In Harelbeke werd Langeveld afgelopen week vijfde tijdens de E3. Hij en zijn team gaan vol voor een succesvol Vlaanderens Mooiste. "In deze wedstrijd heb je 260 kilometer 105 procent focus nodig. Maar het scheelt wel als je het parcours goed kent en als je je ploeggenoten op de juiste manier kan inschakelen. Iedereen heeft een specifieke rol. Voor Jens Mouris is het bijvoorbeeld belangrijk dat hij mij de eerste 150 kilometer uit de wind houdt en hij moet zorgen dat ik op de juiste momenten goed zit."

Langeveld denkt dat op de Oude Kwaremont tijdens de tweede beklimming de beslissing geforceerd zal worden. "We zitten dan 24 kilometer voor de finish. Ik zal er dan klaar voor zijn."