[Süper Lig] Vleminckx velt Galatasaray, misser van Drogba

Galatasaray versterkte zich deze winter met Wesley Sneijder en Didier Drogba. Dat heeft nog niet voor de gewenste resultaten gezorgd. Vrijdag verloor Gala van Gençlerbirligi. De Belg Björn Vleminckx zorgde voor het verschil in Istanbul. De aanvaller schoot raak, terwijl aan de andere kant Didier Drogba een strafschop niet verzilverde: 0-1.

De Ivoriaan begon op de bank. Wesley Sneijder startte wel in de basis maar werd na een klein uur spelen naar de kant gehaald. Hoogstwaarschijnlijk met het oog op het Champions League-duel van komende dinsdag met Schalke 04. Sneijder werd na 56 minuten vervangen door Nordin Amrabat. Amper vier minuten later zorgde Vleminckx, voormalig topschutter in de Eredivisie, voor de 0-1. Hij kopte raak vanuit de val. Gala-verdediger Emannuel Eboué keek kansloos toe hoe de Belg raak kopte.

Met Drogba achter de hand leek Galatasaray nog te gaan jagen op de gelijkmaker. De Ivoriaan kwam binnen de lijnen en kreeg de uitgelezen kans om te scoren, maar faalde. Vijf minuten voor tijd versierde hij zelf een strafschop. Hij schoot de bal echter hoog over.