Swansea verlengt contract van succesvolle Laudrup

Swansea City heeft trainer Michael Laudrup langer aan zich gebonden. Het contract van de 48-jarige Deen is met een jaar verlengd tot de zomer van 2015, meldt de Premier Leagueclub vrijdag. Laudrup leidde Swansea in februari naar het grootste clubsucces uit de historie, toen de League Cup werd gewonnen. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in het Liberty Stadium.

Laudrup stond vorige zomer voor de zware taak om de succesvolle Brendan Rodgers op te volgen, maar overtrof eigenlijk alle verwachtingen. Naast het winnen van de League Cup spreekt ook de huidige achtste plaats in de competitie tot de verbeelding.

Als gevolg van de goede prestaties stond Laudrup flink in de belangstelling. Toch kende hij geen twijfels. "Ik weet dat er veel gespeculeerd is over mijn toekomst, maar ik heb altijd gezegd dat ik hier gelukkig ben", zegt hij op de clubsite. "Ik kijk al erg uit naar volgend seizoen en hoop dat er spannende dingen gaan gebeuren met het team en de club in Europa."

De 104-voudig international heeft bij Swansea vier Nederlanders onder zijn hoede: Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman. Met laatstgenoemde werkte Laudrup ook al samen bij zijn vorige club Real Mallorca. Hij was eerder ook trainer van Brøndby, Getafe en Spartak Moskou. Als voetballer diende Laudrup onder meer Barcelona, Real Madrid, Juventus en Ajax.