[NBA] Boston verslaat Heat, Lakers verrassen tegen Oklahoma

Boston Celtics heeft zondag een knappe zege geboekt op Miami Heat. In de eigen TD Garden waren de Celtics de bezoekers na twee verlengingen de baas: 100-98. Slecht nieuws was er ook voor Boston afgelopen weekeinde. Rajon Rondo blijkt vrijdag tegen Atlanta Hawks een kruisband te hebben gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Miami, de nummer een van de Eastern Conference, stond lang voor op de thuisploeg, maar die kwam in het laatste kwart van de reguliere speeltijd terug en stond in de slotfase zelfs drie punten voor. LeBron James, goed voor in totaal 34 punten, bracht Miami echter met een driepunter langszij.

In de verlenging was er een voorsprong van vier punten voor Miami. Weer kwamen de Celtics echter terug en via Kevin Garnett werd een tweede verlenging afgedwongen. Nu nam de thuisploeg wel de leiding. Shane Battier moest Miami alsnog de zege bezorgen, maar zag zijn driepuntspoging in de slotseconden misgaan.

Los Angeles Lakers won thuis verrassend van Oklahoma City Thunder: 105-96. Los Angeles Clippers was enkele uren later in hetzelfde Staples Center Portland Trail Blazers met 96-83 de baas.

Uitslagen

Boston - Miami 100-98 (nv)
LA Lakers - Oklahoma 105-96
Orlando - Detroit 102-104
Memphis - New Orleans 83-91
New York - Atlanta 106-104
Dallas - Phoenix 110-95
LA Clippers - Portland 96-83


Boston knokt zich langs Miami Heat (Foto: Novum)