De Boer: "Toch met goed gevoel januari in"

Na een reeks doelpuntrijke onderlinge duels slaagden zowel FC Utrecht als Ajax er zondagmiddag niet in het net te vinden. Met name Ajax kan zich dat aanrekenen. De Amsterdammers creëerden, vooral in de eerste helft, legio kansen, maar lieten na deze te verzilveren.

"Ik heb ze niet geteld, maar volgens mij waren het zo zeven honderd procent kansen waarbij je alleen op de keeper afgaat. En soms ook met twee tegen één. Dat hebben we heel slordig gedaan", baalde Frank de Boer tegenover Eredivisie Live.

De succesvolle trainer van de regerend landskampioen beseft dat het scorebord halverwege de wedstrijd een heel andere score had kunnen weergeven. "Het enige wat we onszelf kwalijk moeten nemen is dat we in rust niet met 0-3 voorstaan, want dan is de wedstrijd gespeeld", aldus De Boer.

Ondanks de falende doelpuntenproductie kijkt De Boer terug op een goed duel. "Ik vond ons echt heel goed voetballen. Met veel bewegingen en balsnelheid. Utrecht wist het eigenlijk niet meer en ik zei ook in de rust dat je een ander Utrecht te zien zal krijgen en dat gebeurde ook. Ondanks het gelijkspel ga ik toch met een goed gevoel januari in, omdat we gewoon goed hebben gespeeld."