In 2013 meer nominaties Wielrenner van het Jaar

In 2013 zullen er niet drie maar vijf nominaties voor Wielrenner van het Jaar zijn. Het organiserende Club 48 zwicht hiermee voor de kritiek die Niki Terpstra dit jaar op de verkiezing had. Ook zal de nominatiecommissie vaker gaan rouleren, zo weet AD Sportwereld te melden.

Terpstra werd twee weken geleden zoals verwacht door Club 48 en de lezers van Wielerland verkozen tot Renner van het Jaar en mocht daarom de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst nemen. De renner van Omega Pharma-Quick.Step was echter niet aanwezig, omdat hij het niet eens was met het nominatiebeleid. Zo waren Bauke Mollema en Robert Gesink ook genomineerd, terwijl goed presterende renners als Lars Boom en Lieuwe Westra buiten de boot vielen.

Vanuit Mallorca reageert Terpstra verheugd dat er iets met zijn kritiek gedaan wordt. "Goed dat er straks vijf genomineerden zijn. Nu vallen degenen die écht niet mogen ontbreken niet meer buiten de boot. Dat er ook gerouleerd gaat worden in de commissie, is misschien nog wel beter nieuws. Hier hoopte ik wel een beetje op. Mijn statement is gelukkig niet voor niets geweest."