Malaga moet vrezen voor sancties UEFA

Malaga moet vrezen voor verdere sancties van de UEFA vanwege achterstallige betalingen. De Europese voetbalbond, die eerder al het prijzengeld van de Spanjaarden bevroor, gaat de zaak voorleggen aan zijn financiële onderzoeksorgaan. Malaga moet onder meer nog zo'n negen miljoen euro aan spelerssalarissen uitbetalen.

De sportieve prestaties lijden vooralsnog niet onder de financiële malaise bij Malaga, dat in handen is van Qatarese investeerders. De ploeg kwalificeerde zich al voor de laatste zestien in de Champions League. Naar de daarmee verdiende inkomsten, zo'n 25 miljoen euro, kan Malaga voorlopig echter fluiten.

Naast de nummer vier van de Primera Division worden nog acht clubs extra onder de loep genomen, waaronder het Servische Partizan en Dinamo en Rapid Boekarest. Hun prijzengeld was ook al bevroren.

Het strenge beleid lijkt een opmaat naar de Financial Fair Play-regels die volgend seizoen worden ingevoerd. Clubs die hun huishoudboekje niet op orde hebben raken mogelijk hun licentie voor het spelen van Europees voetbal kwijt.

Europa League-titelhouder Atletico Madrid, Sporting Portugal en Fenerbahçe krijgen het prijzengeld wel weer uitbetaald. Zij hebben net als dertien andere clubs voldoende gefundeerde plannen gepresenteerd over de achterstallige betalingen.


Malaga moet vrezen voor sancties UEFA (Foto: Novum)