Sauber legt Frijns en Gutierrez vast

Het Formule 1-team Sauber heeft bekendgemaakt dat Esteban Gutierrez komend seizoen samen met Nico Hülkenberg zal mogen gaan racen. Het reservezitje gaat naar de talentvolle Nederlander Robin Frijns.

Het is geen verrassing dat Gutierrez de plaats in zal gaan nemen van Kamui Kobayashi die momenteel nog voor Sauber rijdt. De 21-jarige Mexicaan kan rekenen op sponsoring van Telmex en was al bekend bij het team uit Zwitserland. Gutierrez pakte in 2008 de titel in de Formula BMW Europe en in 2010 zegevierde hij in de GP3 Series. Daarna stapte hij over naar de GP2 waarin hij dit jaar in het kampioenschap als derde eindigde en drie zeges boekte.

De Mexicaan mocht in 2009 voor het eerst voor Sauber testen en sindsdien is hij vele malen voor de renstal uit Hinwil in actie gekomen, de laatste keer tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi.

Bij diezelfde test kwam Frijns voor het eerst echt met een Formule 1-bolide in actie na zijn demonstratierun voor Red Bull in Moskou eerder dit jaar. De 21-jarige Nederlander dankte de tests bij Sauber en Red Bull aan zijn wereldtitel in de World Series by Renault, nadat hij in de jaren ervoor al de titels in de Formula BMW Europe en de Eurocup Formula Renault 2.0 binnen wist te halen. Vanwege zijn grote talent heeft Sauber besloten om hem komend seizoen tot derde coureur te benoemen.