Advocaat: "Tijd van huilen is voorbij"

Dick Advocaat leek moeite te hebben om zijn teleurstelling zichtbaar te maken. PSV werd donderdagavond vroegtijdig uitgeschakeld groepsfase van de Europa League. De Oekraïners van Dnipro Dnipropetrovsk waren donderdag met 1-2 te sterk in het Philips Stadion.

De Eindhovenaren kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong via Georginio Wijnaldum. "Bij de 1-1 voel je het wegglippen. We hadden de controle, maar daarna gaven we teveel foutieve passes", aldus Advocaat tegen RTL. "Dan breng je de tegenstander in de wedstrijd. Het is gewoon een goede ploeg, daar hoeven we ons niet achter de verschuilen. We wisten dat we moesten winnen en na de 1-1 ging ineens iedereen bij ons initiatief nemen en werden we kwetsbaar."

Doordat SSC Napoli in Solna met 1-2 van AIK wist te winnen is PSV uitgeschakeld in de Europa League. "Dat hoorde ik na afloop en is heel pijnlijk. Maar het is niet anders, maar de tijd van huilen is bij mij voorbij hoor", zei Advocaat met een knipoog.

Het leek er niet echt op dat Advocaat heel rouwig was met de uitschakeling. Wellicht omdat PSV nu vol voor het kampioenschap kan gaan. "Wat kan je er nu nog aan doen? We gaan in ieder geval nu voor de titel, zonder meer."