[EL] Uitslag PSV Eindhoven - Dnipro Dnipropetrovsk

PSV is uitgeschakeld in de Europa League na een 1-2 nederlaag tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De Eindhovenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar door een treffer een kwartier voor tijd kwam er een einde aan de Europese apsiraties.

PSV moest winnen wilde het uitzicht houden op Europees voetbal na de winter. Dit leek PSV te willen, want ze kwamen sterk uit de startblokken. Dit resulteerde in de 1-0 door Georginio Wijnaldum. PSV had niet lang van de voorsprong kunnen genieten, want zes minuten  later scoorde Yevhen Seleznyov de 1-1.

Na de gelijkmaker is de snelheid uit de wedstrijd en kabbelde de wedstrijd naar de rust. Matavz kreeg vlak na rust een grote kans na een steepass van Orlando Engelaar. Dniprodoelman Laštůvka tikte de bal over het doel. Het duel kabbelde voort, kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Konoplyanka een einde aan de Europese aspiraties van PSV door de 1-2 in de bovenhoek te krullen.

Zes minuten voor het einde van de wedstrijd werd Kankava weggestuurd met twee keer geel. PSV kreeg nog een kans nadat Hutchinson de zette voor, Depay tikte terug, maar er was niemand om de bal in te schieten. Depay kreeg nog een kans, maar hij schoot naast.  Doordat Napoli met 1-2 wint in Zweden van AIK is PSV uitgeschakeld in de Europa League en kunnen ze zich volledig focussen op de competitie.

PSV

1 - 2

Dnipro Dnipropetrovsk

18' Wijnaldum    24' Seleznyov