FOK! wat een weer...Half tot zwaar bewolkt

Goedemorgen! Met name in de kustprovincies vielen er gisteren nog behoorlijk wat buien. In het binnenland was het een stuk droger en scheen de zon geregeld. Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en in eerste instantie valt er maar een enkele bui, maar later in de middag volgen er van het westen uit meer en ook iets zwaardere buien.

Meer dan een paar opklaringen lijken er vanmiddag niet in te zitten. De wind komt uit het westen is matig tot vrij krachtig, maar tijdens buien kan de wind tijdelijk even flink toenemen. De middagtemperatuur loopt op tot ongeveer 12 graden. De komende dagen wisselen zon en enkele buien elkaar af. In de loop van de week lijkt het wel wat warmer te gaan worden en als de zon dan even schijnt is het heerlijk weer om even een boswandeling te gaan maken.

De grootste hoeveelheden regen vielen dit weekend dus in de kustprovincies. De buien vielen daar het hele weekend en op veel plaatsen viel er 20 tot 40 mm regen. In het oosten en zuiden viel er op zaterdag vrijwel overal 10 tot 15 mm. Onweer kwam er ook voor en het zal jullie niet verbazen dat dit vooral in het westen van het land het geval was.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Nat weilandNog een paar buitjes en ik heb in de winter een prima schaatsbaan voor de deur.