FOK! wat een weer...Gewoon herfst

Goedemorgen! Na het zonnige weer van gisteren ziet het weerbeeld er vandaag heel anders uit. Een actieve storing trekt van west naar oost over het land en zal voor flink wat regen gaan zorgen. Ik denk wel dat de meeste regen in de ochtend zal vallen en dat het in de middag langzaam droog gaat worden. Tijdens het passeren van het front wil ik een klap onweer zeker niet uitsluiten.

Vooral in het westen van het land zal de zon zich vanmiddag nog geregeld kunnen laten zien, maar in de avond neemt de kans op een bui weer toe en daarbij is er ook kans op onweer. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 14 graden. De wind laat ook weer van zich horen en neemt langs de kust toe tot windkracht 7, maar ook in het binnenland zal de wind goed voelbaar zijn. Voor de komende dagen kan ik weinig beterschap beloven. De zon zal zeker af en toe schijnen, maar een droge dag zit er helaas niet in.

In Scandinavië is het al flink aan het afkoelen en we zien dus dat de winter daar langzaam dichterbij aan het komen is. In de Alpen viel lokaal weer meer dan 100 mm regen, terwijl het in Zuid-Spanje weer 34 graden was.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

PaddestoelErwin Klein zag deze mooie paddenstoel in Doetinchem. Herfst!