Hamilton tekent bij Mercedes

Lewis Hamilton zal zijn Formule 1-loopbaan voort gaan zetten bij Mercedes, zo weet de BBC te melden. De McLaren-coureur zou het nieuws later vandaag bekend gaan maken. Mercedes-rijder Michael Schumacher zal zijn F1-helm waarschijnlijk voor de tweede maal in zijn carrière aan de wilgen gaan hangen.

Hamilton werd al op zijn dertiende door McLaren onder zijn hoede genomen. De Brit bewandelde verschillende raceklassen voordat hij in 2007 in de Formule 1 terecht kwam. De 27-jarige coureur werd een jaar later wereldkampioen en eindigde regelmatig hoog in de titelstrijd.

Toch maakt Hamilton de overstap naar Mercedes. De Brit zou in drie jaar tijd tot 75 miljoen euro op kunnen strijken en een grotere vrijheid hebben om persoonlijke sponsordeals af te sluiten. Dit zou echter niet de reden zijn voor de overstap, want de coureur zelf ziet meer toekomstperspectief bij Mercedes dan bij McLaren. Bij Mercedes wordt Hamilton de eerste coureur, terwijl Nico Rosberg de andere coureur bij de renstal is.

De overstap van Hamilton zorgt ervoor dat er veel verschuivingen bij de verschillende teams zullen zijn. Zo zou Sauber-coureur Sergio Perez de overstap naar McLaren maken en wordt zijn plaats bij het Zwitserse team ingenomen door Jaime Alguersuari. De Spanjaard is momenteel testrijder voor Pirelli.

Update 11.12 uur

Mercedes AMG Petronas heeft bekendgemaakt dat Lewis Hamilton een driejarig contract voor het team heeft getekend. De wereldkampioen van 2008 is de vervanger van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Het is nog niet bekend wat de Duitser in de toekomst zal gaan doen.

Oud-wereldkampioen Niki Lauda zal in de nabije toekomst tot de raad van bestuur van het Formule 1-team van Mercedes toetreden. Hij is daar een van de niet uitvoerende directeuren.