Sleeping Dogs-ontwikkelaar wil graag vervolg

Stephen van Der Mescht, executive producer van Sleeping Dogs-ontwikkelaar United Fronts Games, zei in een interview dat hij graag een vervolg op de game wil maken. Hij voegde hieraan toe dat het UFG-team zeer blij is dat de titel als een nieuwe IP op de markt kwam, in plaats van een vervolg op de True Crime-reeks. 

Zoals bekend werd is True Crime: Hong Kong in 2011 door Activision geannuleerd. De uitgever zei toen dat 'de game gewoon niet goed genoeg ging worden' en dat ze door het annuleren van True Crime: Hong Kong 'zich volledig kunnen focussen op de beste projecten van het bedrijf om zo 's werelds beste interactive entertainment te maken'. 

Later dat jaar kocht Square Enix de rechten van True Crime: Hong Kong op en vormde de game in enkele maanden om tot Sleeping Dogs. Een goede move, zo bleek, want de titel kreeg over het algemeen goede tot zeer goede recensies.

"Zelf zagen we de game nooit als een True Crime-titel (alhoewel enkele elementen hetzelfde bleven), en de sfeer die we probeerden te creëren was zeer verschillend," zegt van Der Mescht. "Al bij al zijn we blij dat we eindigden met wat we begonnen zijn: een nieuwe IP."