FOK!filmtip van de dag: Van Kooten & De Bie sloegen weer toe (Documentaire)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Van Kooten en De Bie

Vanavond eens geen speelfilmtip maar aandacht voor een mooie documentaire. Bij de Zuiderburen van Canvas is om 21.15 uur de documentaire Van Kooten & De Bie sloegen weer toe te zien. Kees van Kooten en Wim de Bie waren jarenlang de standaard als het op satire en humor op televisie aankwam. Het duo verrijkte de Nederlandse taal met neologismen als 'de pruimen op sap zetten', 'Van wippenstijn gaan', 'Doemdenken' en 'Positivo'.

In de veertig jaar dat Koot en Bie samenwerkten maakte het duo honderden uren legendarische televisie. In de FOK!filmtip van de dag Van Kooten & De Bie sloegen weer toe spreken de twee mannen met regisseur Coen Verbraak over hun indrukwekkende oeuvre. Wat zat er achter het Simplisties Verbond? Hoe maakten ze Keek op de week? Bestond Cor van der Laak nou echt? Je ziet en hoort het vanavond op Canvas.


De verzetshelden Gé en Arie Temmes.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!