Cavendish uit vertrekwens bij Team Sky

Mark Cavendish ziet zijn toekomst niet bij Team Sky. De Britse wereldkampioen heeft bevestigd dat hij wil vertrekken bij de Engelse wielerploeg. Cavendish heeft moeite met zijn bijrol binnen Sky, dat vooral inzet op de klassementsrenners in de grote ronden. De sprinter won de afgelopen Tour de France drie etappes, maar zag de meeste aandacht uitgaan naar de uiteindelijke winnaar Bradley Wiggins.

Cavendish gaat bij de Ronde van Groot-Brittannië, die zondag begint, om de tafel met teambaas Dave Brailsford om zijn toekomst te bespreken. "Dave heeft me vorig jaar het idee verkocht van een Brits superteam, dat etappes zou kunnen winnen en tegelijkertijd kon domineren. Op de ene of andere manier heeft dat anders uitgepakt."

"Dave's ambities stroken niet met sprinters of de groene trui, dus dat brengt mij in een positie waar ik een soort van verloren ben", vervolgt Cavendish tegen Skysports. "Ik wil zoveel mogelijk etappes winnen in de Tour en zou graag ergens rijden waar ik dat kan doen."

Eerder liet Brailsford al doorschemeren dat Cavendish indien gewenst mag vertrekken. Volgens de laatste berichten zou de baas van Sky wel een afkoopsom verlangen voor het doorlopende contract van Cavendish. "Ik hoop dat we tot een schappelijke oplossing kunnen komen, die voor alle partijen het beste is", reageert de sprinter.