Geen XP-ondersteuning Black Ops 2

Een beetje laat, maar niet onbelangrijk: De pc-versie van Black Ops 2 zal geen Windows XP ondersteunen, omdat er overgegaan is naar DirectX 11.

Fans van Black Ops die nog XP draaien, dienen over te stappen naar Vista of Windows 7, willen ze het vervolg kunnen spelen. Het resultaat van deze beslissing is echter geen kattepis. Een FAQ op de site van Black Ops 2 onthult een aantal grafische features die gepaard gaan met DirectX 11.

"enhanced lighting, shadows, anti-aliasing, bloom, depth of field, ambient occlusion en andere effecten zijn nog in ontwikkeling.", valt er te lezen. DirectX 11 gaat ook efficienter om met de kracht van de huidige videokaarten, zodat ook gamers met een wat oudere kaart betere prestaties krijgen dan met DirectX 9.

Black Ops 2 zal tevens meerdere opties bevatten om het spel soepel te laten draaien. Gamers met een snelle bak kunnen alles op 'kwaliteit' instellen, terwijl gamers met een midrange-pc bij sommige opties 'snelheid' kunnen kiezen. Zo kan men het spel spelen zonder meteen te investeren in nieuwere hardware.

De minimale systeemeisen voor Black Ops 2 zijn als volgt:

  • CPU: Intel Core2 Duo E8200 2.66 GHz or AMD Phenom X3 8750 2.4 GHz
  • RAM: 2GB for 32-bit OS or 4GB for 64-bit OS
  • GPU: Nvidia GeForce 8800GT 512 MB or ATI Radeon HD 3870 512 MB