Schoofs naar finale ITF-Koksijde

De als tweede geplaatste Bibiane Schoofs heeft zich geplaatst voor de finale van het 25k-ITF toernooi in het Belgische Koksijde. Ze won in drie sets de Italiaanse Giola Barbieri. Het werd 2-6, 6-3 en 6-0. Vorig jaar begon de opmars van Kiki Bertens in Koksijde, hier boekte ze haar eerste challengerzege.

De 24-jarige Schoofs begon gisteren moeizaam aan haar partij maar won de partij overtuigende wijze. Bij een 2-6, 1-2 stand gaf de Nederlandse slechts één game prijs aan de Italiaanse. ''Vanaf de tweede set kon ik mijn niveau opschroeven, ik voel dat het de goede kant op gaat. Met de US Open in het vizier ben ik hier erg blij mee'', zei Schoofs. 

In de finale neemt Schoofs het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de als eerste geplaatste Annika Beck (Dui, WTA-145) en Cristina Dinu (Roe, WTA-292). 

Het dubbeltoernooi in Koksijde werd gewonnen door het koppel Danielle Harmsen &Diana Buzean. Het Nederlands-Roemeense koppel won van het Franse duo Myrtille Georges & Celine Ghesquire met 6-3, 3-6 en 10-5. De laatste set was een supertiebreak.