XBMC ook voor Ouya beschikbaar

De makers van XBMC, zeer populaire mediaserversoftware, en het team van Ouya hebben hun handen ineen geslagen. Ze gaan er samen alles aan doen om XBMC vloeiend op Ouya te krijgen zodat het direct beschikbaar is als Ouya uitkomt in maart 2013.

Het XBMC-team: "we are delighted to announce that XBMC will be working with OUYA to ensure that XBMC works well on the OUYA platform." De aankondiging van Ouya is overigens niet het enige dat vandaag onthuld wordt, er is namelijk nog een samenwerking aangekondigd. Ook Tuneln, software waarmee in meer dan 230 landen internetradio geluisterd kan worden, komt naar Ouya in maart.

Daarnaast zijn er een tweetal renders uitgegeven waarmee je een idee krijgt van de afmetingen van de console en de controller.

ouya

ouya

We sluiten de Ouya-update van vandaag af met het bericht dat er ook eindelijk een eigen plekje voor de nieuwe console is op het wereldwijde web. Op www.ouya.tv kun je, zodra de Kickstarter-campagne is afgelopen, al het nieuws omtrent Ouya lezen, direct van de makers. Wil je meer informatie lezen over Ouya, lees dan onze blog.