Eerste poster voor The Master uit

De eerste officiële poster voor de nieuwe film van Paul Thomas Anderson is vandaag gepresenteerd door The Huffington Post. The Master, met Philip Seymour Hoffman, Amy Adams en Joaquin Phoenix in de hoofdrollen, gaat over een religieuze sekte in de jaren '50.

Philip Seymour Hoffman speelt in deze film Lancaster Dodd, een Tweede Wereldoorlog-veteraan die zijn eigen religieuze sekte begint. Adams speelt zijn vrouw Mary Sue Dodd en Phoenix speelt een jonge, verwarde protegé van Dodd. Sinds de eerste aankondiging is de film omgeven van geruchten. Zo zou de film losjes gebaseerd zijn op het leven van Lafayette Ron Hubbard, de oprichter van Scientology. Net als in de film ligt de oorsprong van Scientology in de jaren '50 en de derde vrouw van Hubbard heette ook Mary Sue. Hoffman ontkende dit gerucht tegenover Jeffrey Wells, een blogger voor Hollywood Elsewhere.  

De halfvolle fles op de filmposter schept verder weinig duidelijkheid. The Master is de eerste film van Paul Thomas Anderson sinds There Will be Blood uit 2007. In oktober 2012 gaat de film in premiere.   

The Master filmposter