Williams tegen budgetlimiet

Sir Frank Williams liet op de officiële site van de Formule 1 weten tegen de invoering van een budgetlimiet in de F1 te zijn. Zijn renstal Williams is de afgelopen jaren afgegleden naar de middenmoot, vanwege de grotere budgetten van andere teams, maar won dit jaar weer een race.

"Eigenlijk ben ik tegen elke bemoeienis van buitenaf. Ik wil niet dat externe mensen alles van het team gaan controleren. Het is alsof je elke dag wacht op de belastingcontroleur. Williams wil dus niet meer restricties, maar ik heb vaker gezegd dat we wel beter moeten nadenken over de salarissen van de coureurs. Elk team heeft andere middelen tot zijn beschikking. Ik ben er ook behoorlijk pissig over dat er mensen zijn met meer geld dan ik, maar ik moet er maar mee leven!"

"De Formule 1 is erg duur en het is altijd een moeilijk verhaal om sponsoren en geld te vinden. Misschien dat alleen Ferrari daar geen moeite mee heeft." Williams heeft veel meer moeite met het vinden van sponsoren en heeft daarom met Pastor Maldonado en Bruno Senna twee betalende rijders in dienst. Williams ontkent echter dat ze puur vanwege het geld gehaald zijn. "Mensen die me daarvan beschuldigen, weten niet waar ze het over hebben. Een Formule 1-team kost veel meer geld dan vroeger en het geld moet ergens vandaan komen. Sommige coureurs nemen wat meer geld mee. Daar is niets mis mee."