Alonso geniet van zege in Valencia

Fernando Alonso won gisteren de Grand Prix van Europa in Valencia. De Spanjaard omschreef na afloop de overwinning als 'qua belevenis zijn mooiste ooit'. Hij was de race als elfde aangevangen en kon in de straten van de Spaanse stad door enkele goede inhaalacties en de pech van Sebastian Vettel de zege grijpen.

"Het valt me moeilijk om in woorden uit te drukken hoe ik me nu voel. Een thuisrace winnen is gewoon zo ontzettend speciaal en bijzonder. In 2006 heb ik voor Renault in Barcelona gewonnen, maar dit is qua beleving en gevoel toch de mooiste overwinning uit mijn loopbaan. In een Ferrari voor de ogen van je vele fans winnen, valt namelijk niet te evenaren. Het geeft je echt een geweldig gevoel."

Na afloop van de wedstrijd moest hij zijn Ferrari in de uitloopronde aan de kant zetten. De Spanjaard besloot van de nood een deugd te maken en vierde zijn tweede overwinning van het seizoen met de toeschouwers. "We hadden een probleem met de auto, dus ik moest hem parkeren, maar gelukkig was het op een goede plek om gelijk een feestje te bouwen met de fans."