Black Ops 2 gaat voor schokeffect

Met Call of Duty: Black Ops 2 wil gamestudio Treyarch zijn fans verrassen. Zo krijgt de vijand in het spel menselijke trekjes. Volgens ontwikkelaar David Anthony van de gamestudio wordt Black Ops 2 provocerend en boeiend tegelijk. Dat zei hij in een interview met het tijdschrift Computer and Videogames.

In Black Ops 2 nemen spelers het op tegen een terrorist met de naam Raul Menendez. "Spelers gaan begrijpen waarom hij de dingen doet die hij doet", zei Anthony tegen het tijdschrift. "Maar je hoeft het natuurlijk niet met hem eens te zijn".

Het zou niet de eerste keer zijn dat het verhaal van een Call of Duty-game voor een schokeffect zorgt. In Call of Duty: Modern Warfare 2 werden onschuldige burgers op een vliegveld neergeschoten en in de eerste Black Ops was Fidel Castro een van de doelwitten.

Call of Duty: Black Ops 2 speelt zich af in de nabije toekomst. Niet alleen vechten spelers tegen terroristen, maar ook tegen op afstand bestuurbare vliegtuigen en robots. Menendez heeft de hand weten te leggen op Amerikaans wapentuig en gebruikt dat nu tegen het land zelf.

De nieuwe Call of Duty ligt dit najaar in de winkel. Het spel verschijnt onder meer voor pc, Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U.