FOK!filmtips van de dag: Public Enemy Number One

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Public Enemy Number One 1

Vanavond gaan we voor een heerlijke misdaadfilm op RTL7. Vanaf 20.30 uur is op die zender de door Jean-François Richet geregisseerde Public Enemy Number One te zien. De maar liefst 246 minuten durende film wordt vanavond in twee delen uitgezonden.

Public Enemy Number One 3

In de film zien we het levensverhaal van Jacques Mesrine, een gangster die al snel de meest gezochte crimineel van Frankrijk werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Mesrine stond bekend om zijn vermommingen en als vrouwenversierder, maar vooral ook om gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en uitbraken uit de gevangenis.

Public Enemy Number One 2

Frankrijk heeft altijd al een naam hoog te houden gehad op het gebied van de misdaadfilm. Denk maar aan de harde films uit de jaren zestig en zeventig met bijvoorbeeld Jean Gabin. Ook Richet tapt uit ditzelfde vat. Neem daarbij de sterke cast met Vincent Cassel, Cécile De France en Gérard Depardieu in de belangrijkste rollen en je weet dat je een film kan zien die je als filmliefhebber eigenlijk niet mag missen. Zet dus wat te snacken en te drinken klaar en geniet dik vier uren van een ouderwets goede Franse gangsterfilm in een modern jasje.

Veel kijkplezier

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!