Kovalainen: "Progressie Caterham valt tegen"

Heikki Kovalainen baalt van de progressie die het Caterham F1 Team dit seizoen in de Formule 1 heeft geboekt. De bedoeling van de Maleisische renstal was om definitief aansluiting met het middenveld te vinden, maar na vijf races mag geconcludeerd worden dat dit nog niet het geval is.

"Ik ben inderdaad teleurgesteld met het gebrek aan vooruitgang bij ons team. We zijn niet zo snel als we hadden gehoopt en onze laatste update aan de auto heeft ons ook amper vooruit geholpen. De grootste teleurstelling is uiteraard dat we er niet in zijn geslaagd aansluiting te vinden bij de teams die net boven ons staan. We zweven nog steeds in dat niemandsland tussen het middenveld en de achterhoede. Wat dat betreft is onze situatie nog precies hetzelfde als vorig jaar," sipte Kovalainen tegenover de Finse media.

"De auto is prima te besturen, maar hij komt gewoon snelheid tekort," zei de Fin over de CT-01. Caterham hoopt dat de updates die later dit jaar komen het team wel vooruit helpen. "Ik denk we dat wel voor elkaar kunnen krijgen, want als team zijn we de laatste jaren namelijk wel sterker geworden."