FOK!filmtips van de dag: Gone Baby Gone en Se7en

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond is een zeer fijne filmavond. Naast de typische popcornfilm Mr. & Mrs. Smith, om 20:30 op Veronica en de politieke dramafilm The Mancurian Candidate dat ook om 20:30, maar dan op RTL 7 speelt kiezen wij vanavond voor een andere prachtfilm. Gone Baby Gone is het regiedebuut van Ben Affleck. Wanneer Amanda McCready (Madeline O’Brien) uit haar huis ontvoerd wordt schakelen haar tante Beatrice McCready (Amy Madigan) en haar man Lionel McCready (Titus Welliver) de privé-detectives Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angie Gennaro (Michelle Monaghan) in om te helpen bij het onderzoek. Zij geven eerlijk toe dat ze onervaren zijn met dit soort zaken, maar aangezien de politie weinig vorderingen maakt hopen de tante en oom dat de twee met hun kennis van de buurt de zaak kunnen helpen. De politie verleent zijn medewerking aan de twee en ze mogen samenwerken met de agenten Remy Bressant (Ed Harris) en Nick Poole (John Ashton). Naarmate het onderzoek vordert komen de twee privé-detectives er achter dat niet alles is wat het lijkt en worden ze geconfronteerd met dilemma’s die het uiterste van hen vergen.

Gone Baby Gone

Na de film gaan we door met de zenuwslopend spannende Se7en. Detective Somerset (Morgan Freeman) heeft nog één week te gaan voor hij met pensioen gaat. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt), opleiden. In deze laatste week wordt Somerset geconfronteerd met de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn hele loopbaan. Terwijl de moordenaar met akelige precisie en planning te werk gaat ontrafelt zich een van de meest systematische moordreeksen in de geschiedenis, waarin de even hoofdzonden centraal staan. Vanavond om 22:45 op Veronica.

Se7en

Een hele fijne filmavond gewenst.