Bertens sluit droomweek af met toernooizege

Kiki Bertens heeft haar droomweek in stijl afgesloten. De tennisster, die vanuit de kwalificaties de finale van het WTA-toernooi van Fes bereikte, wist die finale ook nog te winnen van Laura Pous-Tio; 7-5 en 6-0.

In de eerste set kwam Bertens na een nerveus begin snel op een 0-3 achterstand tegen de nummer 110 van de wereld. Ze brak echter snel terug en kwam zelf op 5-4 een break voor. De Spaanse kwam echter weer terug, maar de break die Bertens daarna weer plaatste bleek genoeg te zijn voor winst in de eerste set.

Daarin denderde de 20-jarige Bertens, 149e op de wereldranglijst, door en had snel een 5-0 voorsprong te pakken. De kwalificatiespeelster mocht vervolgens voor de toernooizege gaan serveren. Ze wist direct haar eerste wedstrijdpunt te pakken en won daarmee haar eerste toernooi op de WTA-tour.

Bertens is de eerste Nederlandse speelster sinds Michaella Krajicek in 2006 in Rosmalen die een toernooizege op de WTA-tour wist te boeken. Door de winst stijgt Bertens op de wereldranglijst naar een plaats in de top 100.