Rookietest mogelijk op Silverstone

De Formule 1-teams overwegen om de rookietest eerder in het seizoen te gaan organiseren, zo meldt Autosport. Nu wordt er aan het eind van het jaar nog getest in Abu Dhabi, maar omdat de races in de Verenigde Staten en Brazilië dan nog volgen zou dit een te grote belasting voor het personeel zijn.

Tussen de races in Abu Dhabi en de Verenigde Staten zit twee weken. In die periode zal de test worden uitgevoerd, waardoor het personeel van de teams vijf weken achtereen van huis is. Daarom wordt er nu overwogen om de test te verplaatsen naar Silverstone, na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië die op 8 juli zal worden verreden. Nadeel van deze optie is dat alle juniorenklasses nog bezig zijn.

"Er is meer overleg nodig tussen de teammanagers om een goede oplossing te bedenken. We willen allemaal een rookietest. Maar als we het in Abu Dhabi doen, vormt dat een zware belasting van het personeel, dat dan vijf aansluitende weken op reis is. Het nadeel van Silverstone is dat we dan wellicht nog niet weten welke coureurs we een kans willen geven," zei de adjunct-teambaas van Force India, Robert Fernley.